Tårnet i Albertslund indvies den 12. april

Projekt Tårnet har nu nået sin afslutning. Efter flere års hårdt arbejde og gå-på-mod fra kunstner, smed og frivillige beboere blev Tårnet rejst den 27. marts på 'kælkebakken' mellem afdelingerne Hyldespjældet og Galgebakken.

Tårnet indvies på søndag - Kom og se den smukke udsigt fra toppen 

Fra på søndag kan beboere og besøgende i alle aldre betragte og overskue boligområderne, byen, naturen og boliglivet fra toppen af det nye kunstværk. Tårnet er placeret midt mellem boligafdelingerne Galgebakken og Hyldespjældet og er dermed blevet centrum for et anderledes, overraskende og dragende samlingssted.

Det 9,5 meter høje kunstværk er tænkt og udformet efter idé af billedkunstner Peter Hesk, og realiseret i samarbejde med Tårngruppen, bestående af frivillige beboere i de to boligafdelinger, samt smed Toke Jacobsen, som har leveret et stort stykke arbejde i sin smedje ved Stenlille på Sjælland. 

Læs artikel om Tårnets indvielse og tilblivelse i Albertslund Posten

Se alle billederne fra rejsning af Tårnet her

Projektet har modtaget støttebeløb fra Realdania på 500.000 kr. 

Program:

Alle er velkomne til indvielsen, hvor der bydes på en forfriskning, og hvor der for første gang bliver lejlighed til at komme op i højden og skue ud over Galgebakken, Hyldespjældet og Albertslund. 

  1. Kunstneren bag TÅRNET, Peter Hesk, holder tårntale 
  2. Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, ser på TÅRNET med byens øjne og klipper snoren.
  3. Vinie Hansen, Hyldespjældet, og Biba Schwoon, Galgebakken, byder velkommen til TÅRNET fra de to bebyggelser.
  4. Der bydes på en forfriskning - og så bliver der for første gang mulighed for at stige op i TÅRNET og skue ud over Galgebakken, Hyldespjældet og Albertslund

Find vej

Se alle de afsluttede projekter, som har modtaget støtte fra Realdaniakampagnen DET GODE BOLIGLIV 

  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail